Foto ramkraak (Foto: Maurice Amoureus) Bron: Dichtbij.nlBERGEN NH - Een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 45-jarige man uit Egmond aan Zee zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden op de Eeuwigelaan in Bergen. Het tweetal wordt verdacht van de ramkraak op de fotowinkel aan de Van Ostadelaan in Alkmaar.

Agenten die ter plaatse kwamen en bezig waren de plek af te zetten zagen een auto met hoge snelheid wegrijden. Er werd gezocht naar deze auto. Deze werd in eerste instantie niet aangetroffen.


Op de Hoeverweg zagen agenten wel een busje rijden. Toen zij de inzittenden hiervan wilden controleren ging het busje er met hoge snelheid vandoor. Op de Eeuwigelaan in Bergen kon het busje uiteindelijk staande worden gehouden. In het busje werd gereedschap aangetroffen dat gebruikt wordt bij ramkraken.

In Egmond aan den Hoef werd kort daarna de auto aangetroffen die agenten weg hadden zien rijden op de Van Ostadelaan. Hierin werd de buit aangetroffen. De twee mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.
Bron: Dichtbij.nl