foto bollenveldDertien bedrijven openen hun deuren tijdens Toer de Boer
In het kader van het 450-jarig bestaan van de Berger- en Egmondermeerpolders worden gedurende de hele zomer activiteiten in het gebied georganiseerd. Altijd al willen weten hoe bollen geteeld worden of wat een loonwerker doet? Hoe de dag van een veehouder er uit ziet of wat een zorgboerderij nou eigenlijk is? Kom dan 25 april tussen 10.00 en 16.00 uur naar de Toer de Boer. Dertien agrarische bedrijven in de driehoek Heiloo, Egmond, Bergen openen die dag hun deuren voor het publiek.
Maak kennis met de geheimen van de teelt en verwerking van bloembollen. En geniet van de kleurige velden die overal in bloei staan. Ook is te zien hoe bloembollen bewaard en behandeld worden door middel van klimaatbeheersing. De kwekers zijn zelf aanwezig en dus kunnen de bezoekers alles vragen wat ze altijd al wilden weten. Tijdens Toer de Boer geven alle deelnemers een ‘kijkje in de keuken’ van hun bedrijf variërend van loonbedrijf, veeteelt, paardenhouderij en nog veel meer agrarische ondernemingen.

Overal iets extra's
En alle bedrijven bieden ‘iets extra’, zo is er bij bloembollenbedrijf Van Schagen in Bergen een waterlooprad en kan iedereen bij het bedrijf van Jaap Kraakman in Egmond aan den Hoef terecht voor een gratis boottochtje. Voor de culinaire liefhebbers mag een bezoek aan geitenboerderij de Klompenhoeve niet ontbreken. Na de rondleiding over het bedrijf kan men in de boerderijwinkel terecht voor overheerlijke geitenkaas en heerlijke honing van hun eigen bijenvolk. Bij loonwerkbedrijf Van der Oord is niet alleen al het materieel te bekijken, maar wordt ook een demonstratie gegeven met een schaapskudde. En zo is er nog veel meer moois te zien en te beleven op deze route door de polders.

Kom op de fiets
Kom op de fiets en geniet van de ontluikende lente, lammetjes, bloemenpracht, weidevogels en al het moois dat de polders te bieden hebben. Speciaal voor de Toer de Boer route is een folder uitgegeven die verkrijgbaar is bij alle VVV-kantoren, bibliotheken en een groot aantal winkels in het gebied.
Ook is de route terug te vinden op de website www.bem450.nl